1 min

Nokia heeft bekendgemaakt dat het van plan is het bedrijf Deepfield over te nemen. Het doel van de overname is de IP-netwerk en data-analyse oplossingen van Deepfield in handen te krijgen. Daarmee wil Nokia zijn productportfolio verder gaan uitbreiden.

Deepfield is een klein Amerikaanse bedrijf, maar beschikt over zeer geavanceerde technologieën die het Finse bedrijf goed kan gebruiken. Volgens Nokia kan het bedrijf hierdoor marktleider blijven in “realtime analyse gedreven netwerk en service automatisering”, een hele mondvol maar Deepfield heeft kennelijk een aantal hele goede analysetools ontwikkeld om netwerken en data mee te analyseren.

Hoeveel Nokia gaat betalen voor het bedrijf is niet bekendgemaakt. Deepfield bestaat sinds 2011 en heeft zich gespecialiseerd in realtime applicatie, cloud en IP-netwerk analyses met als doel de netwerk efficiëntie en beveiliging te verbeteren. Nokia is tegenwoordig een echt netwerkbedrijf dat aan grote ondernemingen netwerkapparatuur levert of zelfs complete mobiele netwerken, het hebben van goede analysetools is daarbij zeer belangrijk. Alle 65 werknemers van Deepfield gaan mee over naar Nokia.