1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Google software Google Analytics is een gratis tool om de activiteit van websites te meten. Dit wordt vooral door webmasters gebruikt, zodat er gericht reclame kan worden geplaatst. Tot nu toe deed de software zijn werk redelijk goed, maar in de laatste paar dagen waren er immense problemen.

Afgelopen Zaterdag konden de gebruikers van Google Analytics hun data niet meer bekijken. Naar aanleiding hiervan heeft het team van Google Analytics gisteren een post op hun blog gemaakt, waarin mensen op de problemen attent worden gemaakt. Volgens google is er geen data verloren gegaan, maar is er door een fout in het systeem geen data aan de webmasters geleverd. Op dit moment lijken de problemen opgelost, want in een actuelere blogpost staat dat de data weer bij de gebruikers moeten verschijnen.

Ook in midden juli (in het weekend van 14 juli) waren er problemen met Google-Analytics. Ook toen werden er tijdelijk geen data aan de klanten geleverd, maar volgens google was toen maar een klein gedeelte van de gebruikers getroffen. Kort daarvoor klaagden mensen dat ze niet konden inloggen en dat ze geen nieuwe accounts konden openen.

Het is nog niet bekend wat deze problemen veroorzaakt. In mei heeft Google de dienst een grote onderhoudsbeurt gegeven. Hierdoor wordt steeds vaker gespeculeerd dat de problemen met deze update samenhangen. Ook de performance van de service zou onder deze update te leiden hebben.