2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Quantexa heeft onlangs Natural Language Processing (NLP)- en AI-speler Aylien overgenomen. Door de overname wil Quantexa de mogelijkheden van zijn Decision Intelligence Platform uitbreiden. Ook moet het marktbereik hierdoor groter worden.

Met de overname van Aylien, waarvan geen financiële details bekend zijn gemaakt, moet de functionaliteit van het Quantexa Decision Intelligence Platform uitbreiden. Vooral moet de technologie die het bedrijf in handen krijgt het klanten makkelijker maken ongestructureerde en gestructureerde data aan hun beslissingsprocessen toe te voegen en ze te automatiseren.

Betrouwbare inzichten voor risicoanalyse

De gezamenlijke oplossingen moeten bedrijven in staat stellen in real-time betrouwbare streams van inzichten op te zetten, waarop zij actie kunnen ondernemen. Vooral de risico- en compliance teams kunnen hiervan profiteren en nieuwe bronnen voor groei ontdekken, zegt Quantexa.

Met de tooling kunnen deze teams bijvoorbeeld proactief het hele risicolandschap in de gaten houden, zodat ze potentiële risico’s altijd een stap voor zijn. Denk hierbij aan het in de gaten houden van de ESG-doelstellingen, maar ook van derde partijen als leveranciers, eventuele reputatieproblemen en werkzaamheden die verder gaan dan traditionele compliance en controle.

Oplossingen van Aylien

De oplossingen van Aylien helpen bij het verzamelen, analyseren en begrijpen van ongestructureerde data uit teksten. De NLP- en AI-speler brengt hiervoor de News API op de markt voor het bouwen van applicaties met toegevoegde meertalige content. Deze content data worden verzameld uit meer dan 80.000 betrouwbare bronnen vanaf het internet, uit traditionele media en abonnementen op nieuwsdiensten.

Ook biedt het overgenomen bedrijf een applicatie voor analisten. Met deze applicatie kunnen zij proactief nieuwsdata identificeren, onderzoeken en in de gaten houden. Dit voor het analyseren van zakelijke risico’s en kansen.

Overige mogelijkheden

De overname van Aylien door Qauntexa is de eerste sinds het bedrijf eind 2021 van durfkapitalist Warburg Pincus en andere investeerders 153 miljoen dollar in een Series D-ronde wist binnen te halen.

De overname moet naast het brengen van meer technologische features, ook ervoor zorgen dat het bedrijf kan groeien in respectievelijk de tekst analytics- en beslissingsintelligence-markten. Ook moet het op deze manier mogelijk worden de oplossingen en toepassingen van Quantexa naar meerdere verticale marktsegmenten te brengen.

Lees ook: Wat is de rol van data bij het te lijf gaan van grote uitdagingen?