2min

Salesforce heeft zijn resultaten voor het eerste kwartaal bekendgemaakt. Hoogtepunten zijn een omzetstijging van 11 procent op jaarbasis tot een totaal van 8,25 miljard dollar (7,7 miljard euro) en een stijging van 13 procent bij het aanhouden van constante valuta. De GAAP operationele marge voor het kwartaal bedroeg 5,0 procent (dus volgens de standaard boekhoudprincipes in de VS), terwijl de niet-GAAP operationele marge 27,6 procent bedroeg.

De resterende prestatieverplichting steeg eveneens tot 24,1 miljard dollar (22,5 miljard euro), een groei van 12 procent op jaarbasis. Het bedrijf rapporteerde een winst per aandeel van 20 dollarcent (bijna 19 eurocent).

Aandeelhouders kregen in het eerste kwartaal een royale opbrengst van 2,1 miljard dollar (1,9 miljard euro) aan aandeleninkoop. Salesforce voorspelt voor het tweede kwartaal van het financiële jaar 2024 een omzet tussen 8,51 en 8,53 miljard dollar (respectievelijk 7,94 en 7,96 miljard euro), een stijging van bijna 10 procent op jaarbasis.

Uitstekende prestaties

Het bedrijf handhaaft voor het hele financiële jaar 2024 een omzetverwachting van 34,5 miljard dollar tot 34,7 miljard dollar (resp. 32,2 en 32,4 miljard euro). Marc Benioff, voorzitter en CEO van Salesforce, sprak zijn tevredenheid uit over de uitstekende prestaties van het bedrijf en benadrukte de aanzienlijke stijging met 1000 basispunten op jaarbasis van de marge voor het kwartaal.

In reactie daarop heeft Salesforce zijn FY24 non-GAAP operating margin guidance bijgesteld, waarbij een substantiële groei van 550 basispunten ten opzichte van het voorgaande jaar wordt voorzien. Innovatie blijft voorop staan bij de inspanningen van Salesforce, met name op het gebied van CRM.

Benioff benadrukte hun pioniersrol bij de integratie van betrouwbare en veilige generatieve AI, met tools als Einstein GPT, Slack GPT en Tableau GPT in hun productportfolio.

Wat u nog meer moet weten over het rapport

De kasstroom uit bedrijfsactiviteiten bedroeg 4,49 miljard dollar (4,19 milj. euro), een stijging van 22 procent op jaarbasis, terwijl de vrije kasstroom 4,25 miljard (3,96 milj. euro) bedroeg, een stijging van 21 procent op jaarbasis.

De resterende prestatieverplichting van Salesforce steeg met 11 procent op jaarbasis en bedroeg 46,7 miljard dollar (43,6 miljard euro). De resterende prestatieverplichting bedroeg 24,1 miljard dollar (22,5 milj. euro), een stijging van 12 procent op jaarbasis.

Vooruitkijkend handhaaft Salesforce zijn omzetrichtlijnen voor het hele financiële jaar 2024 en past het zijn GAAP en non-GAAP EPS, GAAP en non-GAAP operationele marge en operationele cashflowrichtlijnen aan. Bekijk voor meer informatie dit officiële persbericht van Salesforce.

Lees ook: Salesforce rekent af met activistische aandeelhouder, keert de rust terug?