2min

Tijdens de TechDays op 4 en 5 oktober in de Amsterdam RAI zal Matthew Johnson worden ingevlogen, hij staat aan het hoofd van Agile Projects bij Microsoft Research. Hij komt ons een kijkje geven in kunstmatige intelligentie in combinatie met Microsoft Technologie.

 Johnson heeft zijn sessie waarin hij ons meeneemt in de wereld van kunstmatige intelligentie de naam “Artificial Intelligence and Microsoft technology – the past, present and future”, daarmee weet hij meteen de aandacht te trekken. Zijn sessie zal ongetwijfeld druk bezocht gaan worden tijdens de TechDays.

Voor veel ontwikkelaars klinkt kunstmatige intelligentie nog als een ver van mijn bed show, maar dat hoeft het niet te zijn en dat is waarschijnlijk ook wat Johnson komt vertellen. Er zijn al verschillende Microsoft technologieën beschikbaar die gebruik maken van kunstmatige intelligentie en waar ontwikkelaars ook mee aan de slag kunnen.

Bijvoorbeeld de Chatbots die we al eerder aansneden in een van onze TechDays-blogs, maar ook Cortana, de persoonlijke spraakassistent van Microsoft is daar een goed voorbeeld van. Door zaken als Big Data en Machine Learning te combineren kan kunstmatige intelligentie ook worden gecreëerd, door enorme hoeveelheden data te voeren aan een applicatie kan deze zelf beslissingen gaan nemen en reageren op een gepaste wijze.

Wat de huidige staat van kunstmatige intelligentie is bij Microsoft weten we na de sessie van Matthew Johnsson.

Voor meer informatie rondom de TechDays kan je terecht op de TechDays-website. Als je besluit naar het evenement te komen, kom dan ook vooral even langs op het Techzine-paviljoen. Techzine is mediapartner van de TechDays.