LG gaat opvouwbare OLED-panelen verkopen aan Apple, Google en Microsoft

Afgelopen oktober was er het gerucht dat Samsung en LG met elkaar in concurrentie waren om grote bestellingen van opvouwbare OLED-panelen te werven. Nu meldt een Koreaanse website dat LG daadwerkelijk gaat samenwerken met Apple, Google en Microsoft om die panelen te verkopen.

In het verhaal, dat Fudzilla wist te vertalen, valt te lezen dat de panelen in de loop van 2018 in massaproductie moeten gaan. LG ontwikkelt al prototypes, maar het maken daarvan zou erg ingewikkeld zijn, waardoor het nog even duurt voordat ze geschikt zijn voor de markt.

LG werkt al jaren aan de technologie, want in juli 2014 liet het bedrijf al een OLED-paneel zien dat flexibel, oprolbaar en transparant was en met een resolutie van 1200×810 pixels kwam. Toentertijd waren de panelen nog maximaal 18-inch groot en sprak het bedrijf de verwachting uit tegen 2017 flexibele en transparante OLED-panelen te kunnen maken voor ultra-hd televisies van 60 inch.

In de tussentijd is ook Samsung een belangrijke speler geworden op dit gebied. Dat bedrijf onthulde tijdens de Display Week 2016 in San Francisco een opvouwbaar 5,7-inch AMOLED-paneel met een resolutie van 2560×1440 pixels. Die panelen ontwikkelde Samsung specifiek voor smartphones.

De race om de panelen op grote schaal te mogen produceren lijkt nu echter gewonnen te zijn door LG Display. Naar verluidt zijn Apple, Google en Microsoft de eerste klanten van de opvouwbare OLED-panelen, en zal ook LG Electronics – de mobiele tak van het bedrijf – zich op een later moment bij de klanten voegen.