2min

Tags in dit artikel

, , ,

Samsung komt met een app speciaal voor ontwikkelaars, Linux on Galaxy. De bedoeling is dat straks een aantal Linux-distributies gedraaid kan worden op smartphones. Volgens Samsung werkt het in combinatie met de DeX-dock, waarmee gebruikers hun smartphone kunnen omtoveren tot een desktop.

Dat meldt het Zuid-Koreaanse bedrijf in een aankondiging. De app is gericht op ontwikkelaars die in bezit van een Galaxy-telefoon die werkt met de DeX. Het gaat daarbij om de vlaggenschipmodellen. De ontwikkeling kan interessant zijn voor mensen die bepaalde apps willen draaien op hun smartphone, maar die niet op Android werkt.

Steeds meer mogelijk

Samsung schrijft in de aankondiging dat het met dit soort uitbreidingen substantiële vooruitgang boekt in het verleggen van de grenzen van zijn smartphones. “Samsung DeX-ervaring is ook toepasbaar voor ontwikkelaars. Ondanks dat het in de proefperiode zit, is Linux on Galaxy onze innovatieve oplossing om de Linux-ervaring op PC naar mobiel te brengen, en vervolgens naar een groter scherm met Samsung DeX. Nu kunnen ontwikkelaars hun telefoon gebruiken om onderweg te coderen en de zaak naadloos voortzetten op een groot scherm met de Samsung DeX.”

De Linux on Galaxy-app biedt smartphones de mogelijkheid om meerdere verschillende Linux-distributies te draaien. Op die manier kunnen ontwikkelaars “als ze een functie die niet op het besturingssysteem van hun telefoon beschikbaar is, simpelweg naar de app gaan en elk programma dat ze nodig hebben in een Linux OS-omgeving te laten draaien.”

Nog niet beschikbaar

De Linux on Galaxy-app is nog niet beschikbaar, al kunnen ontwikkelaars zich wel al inschrijven. Dat kan via deze link, waar je je naam en mailadres moet invullen. Samsung neemt dan tegen de tijd dat de app er is, contact met je op.

In dezelfde aankondiging laat Samsung overigens weten dat het in samenwerking met gamestudio’s een aantal spellen naar de DeX brengt, waaronder BombSquad, Lineage 2 Revolution, Survival Arena en Vainglory. Tot slot Final Fantasy XV Pocket Edition straks ook beschikbaar op de DeX.