2min Devices

High-end Tizen-smartphone debuteert einde zomer

Samsung brengt in augustus of september dit jaar een hoogwaardige smartphone op de markt die draait op het eigen Tizen OS. Samsung’s vice-president van de mobiele afdeling Lee Young-hee kondigde de komst van het Tizen-vlaggenschip aan in een interview met Bloomberg.

Lee spreekt maar van een enkel premium product met het Tizen OS. Bloomberg zegt dat de Tizen-telefoon een van de drie hoogwaardige smartphones van Samsung is dit jaar, in dezelfde lijn met de Galaxy S IV en de nieuwste Galaxy Note.

Hoe ver de telefoon het gaat schoppen tegenover andere topmodellen is afwachten, maar Lee lijkt alvast overtuigd. De vice-president noemt het model "het beste product, voorzien van de beste specificaties." Eerder dacht men dat Tizen vooral op het middensegment en low-end telefoons zou uitkomen.

Tizen is een mogelijkheid voor Samsung om te ontsnappen aan de dominantie van Android, een onderwerp dat steeds vaker wordt aangesneden. In het derde kwartaal van afgelopen jaar bevatte maar liefst 96 procent van Samsung’s verkochte smartphones Android OS.

Tizen OS is een open-source operating system, gebouwd op Linux en ontwikkeld door Samsung en Intel. Anderhalf jaar geleden maakte Samsung al bekend het systeem te gaan ontwikkelen, maar een debuut bleef uit. Later kwam naar buiten dat Samsung’s eigen besturingssysteem Bada ging fuseren met Intel’s Tizen.

Bron:Bloomberg