1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Drie maanden geleden stopte Google met het ondersteunen van YouTube op de Amazon Echo Show.  Het bleek al snel het begin van een onderlinge strijd tussen de twee bedrijven, want niet veel later haalde Amazon diverse producten van Google-dochter Nest uit zijn assortiment.

Vandaag krijgt de strubbeling tussen de twee bedrijven een nieuwe dimensie. Het is nu helemaal niet meer mogelijk voor gebruikers van de Echo Show om YouTube te gebruiken. Amazon had namelijk besloten om als een soort tijdelijke oplossing een eigen YouTube-app te lanceren. Maar die werkt nu ook niet meer.

Waar ligt het probleem?

In een statement tegenover Engadget laat een woordvoerder van YouTube de reden achter deze beslissing weten. “We proberen een afspraak met Amazon te maken, waarbij consumenten toegang tot producten van ons allebei krijgen. Maar Amazon verkoopt Google-producten als de Chromecast en Google Home niet, maakt Prime Video niet beschikbaar voor Google Cast-gebruikers en stopte vorige maand met het verkopen van de nieuwste producten van Nest. Gezien dit gebrek aan wederkerigheid, ondersteunen we YouTube op Echo Show en FireTV niet langer. We hopen snel overeenstemming te kunnen vinden om deze problemen op te lossen.”

Vanaf vandaag is het niet meer mogelijk om YouTube te gebruiken op de Echo Show. Verder zien gebruikers van FireTV een melding dat vanaf 1 januari 2018 de ondersteuning van YouTube vervalt. Google hoopt op deze manier een doorbraak te forceren. Amazon laat ondertussen weten het te betreuren dat Google consumenten de toegang tot een openbare website ontzegt.