1 min

Tags in dit artikel

, ,

De consumentenbond roept televisiekijkers op hun abonnement bij hun kabelbedrijf "veel later" te betalen. De consumentenbond doet haar oproep omdat de brancheorganisatie voor kabelbedrijven Vecai niet heeft gereageerd op het door de Consumentenbond gestelde ultimatum.

De consumentenorganisatie eist in dat ultimatum dat de Vecai belooft de prijzen niet te verhogen. De Vecai gaf al aan daar niet op in te gaan. Volgens de Consumentenbond gaan de prijzen met circa 20 procent omhoog. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft de Vecai begin deze maand al om opheldering gevraagd. De Vecai heeft daar inmiddels aan meegewerkt.

Uit een onderzoek onder duizend mensen blijkt volgens de Consumentenbond dat 70 procent van de Nederlanders het eens is met de actie steunt en dat 700 duizend huishoudens aan de oproep gehoor willen geven. mee te doen. Omdat veel mensen het geld via een incasso overmaken wil de Consumentenbond deze mensen gaan helpen bij het eenmalig terughalen van een automatisch overgeschreven bedrag, aldus een woordvoerder van de Consumentenbond.

De Vecai wil nog steeds praten met de Consumentenbond maar weigert op een dictaat, zoals dat er nu ligt, in te gaan. Volgens directeur R. van Esch van de Vecai ligt de Consumentenbond al tijden met de Vecai in de clinch.