min

Tags in dit artikel

, ,

Softwaregigant Microsoft heeft de Nederlander Steven Bink opgedragen voor 19 december aanstaande de domeinnaam WindowsXP.nu over te dragen. XP enthousiasteling Bink noemt het flauw dat Microsoft het domein na twee jaar opeist, maar heeft niet de illusie een juridische gevecht te kunnen winnen. Bink heeft nog 9 dagen om na te denken hoe hij op de fax van het Amsterdamse advocatenkantoor Kennedy Van der Laan zal reageren. Het domain transfer formulier dat bij de fax zat, zal de 32-jarige Amsterdammer niet zomaar ondertekenen. "Ik hoop dat er iets te onderhandelen valt." Over mogelijke voorstellen wil hij zich nog niet uitlaten, wel geeft hij aan dat het hem niet om geld gaat.

De website WindowsXP.nu is dan ook geen commerciële site. Bink schiet er financieel gezien dan ook niet bij in mocht hij de naam moeten overdragen. Bink: "Het is een hobbyproject, ik ben een echte WindowsXP enthousiasteling." Wel is hij er trots op dat zijn website als nummer twee verschijnt in de resultatenlijst van zoekmachine Google. "Dat ik zo hoog in de lijst sta komt onder meer doordat veel websites naar mijn site verwijzen. Met een nieuwe domeinnaam moet ik weer van vooraf aan beginnen."

De Engelstalige website WindowsXP.nu biedt tips, trucs en tools voor het nieuwste besturingssysteem van Microsoft. In de fax laat Microsoft weten dat ze geen commentaar heeft op de inhoud van de site. Het gaat puur om de merknaam Windows, waar Microsoft de rechten van bezit. De Amsterdammer, die overigens ook eigenaar is van het domein OfficeXP.nu, gaat ervan uit dat de claim van Microsoft juridisch geheel dichtgetimmerd zit. "En het zal ook allemaal best kloppen. Maar waarom komen ze dan pas na twee jaar met hun claim?", vraagt Bink zich af die weet dat mensen van Microsoft al vaker een bezoek aan zijn site hebben gebracht.