2min

Alcatel verstevigde in 2002 haar nummer één positie in de wereldwijde markt voor optische hardware. Volgens Infonetics Research, een toonaangevend onderzoeksbureau in de telecommunicatie-industrie, heeft Alcatel 17% van deze markt, met een totale waarde van $9.82 miljard, in handen. Bepalend voor het succes van Alcatel is haar uitgebreide productportfolio en haar geografische spreiding, waardoor Alcatel in staat is adequaat in te spelen op iedere marktvraag die zich voordoet.

Het onderzoeksrapport "Fourth Quarter and Calender Year 2002" van Infonetics Research wijst uit dat de markt voor intelligente optisch hardware vorige jaar in het laatste kwartaal met 6% groeide, en dat Alcatel deze markt in 2002 leidde met een marktaandeel van 20%. Het rapport geeft ook aan dat Alcatel de nummer één positie bekleedt in de volgende wereldwijde marktsegmenten: metro intelligent optical markt, metro intelligent SONET/SDH transport en switch markt, WDM transport en switch markt. Infonetics Research definieert intelligente optische hardware als databewuste apparatuur waarbij configuratiebeheer en provisioning op afstand kan plaatsvinden, en welke toegepast kan worden in met maasvormige, stervormige en ringvormige netwerken. Deze apparatuur stelt telco’s in staat om snel optische netwerken te bouwen of uit te breiden.

Michael Howard, Principal Analyst en medeoprichter van Infonetics Research,
verklaarde: Alcatel’s prestaties in 2002 tonen aan dat het bedrijf een grote overlevingskracht bezit dankzij haar wereldwijde aanwezigheid en een toekomstvaste intelligente productenrange, waarmee operators hun operationele kosten kunnen verlagen en hun inkomsten kunnen verhogen".