1 min

Tags in dit artikel

, ,

Marktonderzoekers verwachten dat de omzet van webwinkels het komende cadeauseizoen flink zal toenemen. Over de mate waarin groei optreedt, verschillen zij echter van mening.
Forrester Research gaat het verst met een verwachte toename van 45 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. De online-omzet in de Verenigde Staten over de periode vanaf aanstaande vrijdag tot en met 25 december komt volgens dit bureau uit op 12 miljard dollar. Jupiter Research is wat gematigder en houdt het op een toename van 21 procent.De groei komt vooral van mensen die voor het eerst iets kopen via internet.

Jupiter gaat ervan uit dat deze groep uit 10 miljoen personen bestaat. In totaal verwacht het bedrijf aankopen van zo’n 64 miljoen Amerikanen ofwel de helft van het aantal internetters in de VS. Amerikanen hebben in toenemende mate vertrouwen in het gebruik van hun creditcard online. Het bedrag dat online besteed wordt, ligt met gemiddeld 265 dollar per persoon nauwelijks hoger dan vorig jaar. Forrester verwacht bovendien meer gebruik van webwinkels doordat deze in toenemende mate bereid zijn de gekochte artikelen gratis thuis af te leveren. Ook zijn er meer mogelijkheden om online prijzen te vergelijken.