1 min Applications

Google heeft recht op gelijkende domeinnamen

Al eerder was hier te lezen dat het Finse bedrijf F-Secure een waarschuwing uitgaf voor sites die gebruik maken van een domeinnaam die bijna gelijk is aan die van de zoekmachine Google. Het National Arbitration Forum (NAF), oftewel de internetwaakhond, heeft nu bepaald dat deze domeinnamen aan Google toebehoren.

Google heeft recht op gelijkende domeinnamenDe sites probeerden mee te liften op het succes van Google door websites te starten met namen als Googkle.com. Een bezoekje aan deze sites zorgde echter voor een hoop narigheid, zoals spyware, malware en allerhande virussen en trojans. Volgens Paul Dorf van het NAF maken de eigenaren van deze sites misbruik van de bekendheid van Google en is het gebruik van deze namen een vooropgezet plan om computers te infecteren met diverse virussen.

Drie weken na de melding van F-Secure, startte Google een rechtzaak tegen de eigenaar van de sites. De meeste domeinnamen staan momenteel op naam van een Rus genaamd Gridasov. Het NAF zocht vervolgens contact met Gridasov op het adres waarmee hij de domeinnamen had geregistreerd. Gridasov reageerde daar echter niet op, waardoor het NAF de aantijgingen van Google als waarheid kon beschouwen.

Bron:The Inquirer