2min

Tags in dit artikel

, ,

In het stedelijk museum is tot 18 juli een tentoonstelling te zien waarin werken opgenomen zijn van kunstenaars, die via hun werk hun visie op games en kunst geven. De tentoonstelling heet ‘Next Level. Art Games & Reality’

De technieken van de computer zijn tegenwoordig heel erg goed geworden. Dit is heel snel gegaan, de ontwikkeling binnen de ICTs gaan razendsnel, zoals jullie waarschijnlijk wel weten. De manier waarop de games eruit gaan zien is steeds realistischer, waardoor werkelijkheid en fictie soms nauwelijks te onderscheiden zijn. Op de tentoonstelling willen de kunstenaars met hun werk de mensen in het echte leven interactief laten zijn. De kunstenaars die meegewerkt hebben aan de tentoonstelling zijn Persijn Broersen en Margit Lukacs, Brody Condon, de GameKings, Joes Koppers, Geert Jan Mulder en Jan van Nuenen.

Vooral de Gamekings vallen hierin op. Deze zijn bekend van het gelijknamige tv programma wat op TMF wordt uitgezonden. De mannen pakken dingen uit de games zoals geweld als entertainment, popmuziek en interactiviteit. Hierdoor willen ze de mensen die naar de tentoonstelling komen kijken een eigen mening laten vormen over het maatschappelijke verschijnsel wat gamen heet.

Zo hebben de mannen een gemonteerde versie van GTA: San Andreas gemaakt. Ook laten ze doormiddel van een MMORPG zien hoe immens een online gamewereld kan zijn. Hierbij werd World of Warcraft als uitgangspunt genomen. Ook hebben ze een selectie uit de hedendaagse games uit Japan gemaakt. Power Unlimited, waarvoor het grote deel van de Gamekings schrijft, was natuurlijk aanwezig en maakte een verslag voor op haar site.