Er deden de laatste tijd al veel geruchten de ronde dat Microsoft een eigen versie van de iPod zou gaan uitbrengen. Microsoft lijkt deze geruchten nu zelf verder aan te willen wakkeren met een nieuwe geheimzinnige website.

Een geheimzinnige en rare website om een nog uit te brengen product te promoten. Microsoft deed het ook al met de Xbox 360 en lijkt het nu weer te doen, met een vooralsnog onbekende gadget.
In het weekend laaiden de geruchten rond een mogelijke Microsoft gadget weer op, nadat de website Origamiproject.com online kwam.


Op de site is een blauw balletje te zien, waarop geklikt kan worden. Zodra erop geklikt wordt verschijnen er allemaal staafjes aan het balletje met nieuwe balletjes erop. Een aantal balletjes wordt nader bekeken, terwijl de kijker gevraagd wordt of hij het apparaat kent, wat het kan doen, waar het heen kan gaan en hoe het je leven kan veranderen. Daarna verschijnt de boodschap dat er komende donderdag, 2 maart, meer informatie op de site zal verschijnen.
Onderin is al te zien dat er linkjes naar week 2 en week 3 beschikbaar zijn, wat er op duidt dat de campagne in ieder geval nog niet alles prijs zal gaan geven op donderdag.

Uiteraard zijn er altijd mensen die niet willen wachten tot donderdag en alvast op onderzoek uitgaan. Zo vonden een aantal internetters op de site van Digital Kitchen, dat videofilmpjes maakt, een filmpje over een draadloze touch-screen computer (download flv/swf) van Microsoft, genaamd Origami. Digital Kitchen wilde echter niet reageren op de ontdekking.

Richard Doherty, die directeur is bij Envisioneering, een fabrikant van consumentenelectronica, bevestigde dat zijn bedrijf een uitnodiging had ontvangen van Microsoft om komende donderdag in Redmond op een bijeenkomst voor analisten te verschijnen. Volgens Doherty is hij uitgenodigd om een nieuwe technologie van Microsoft te bekijken.
Hij betwijfelt echter of het gaat om een geheel nieuw product dat bijna klaar is voor de verkoop, aangezien er volgens hem dan wel meer uitgelekt zou zijn.

Volgens sommigen is de Origami een soort van multimedia Tablet PC met Windows, waar Intel al een tijdje aan werkt. Een protype hiervan, genaamd Ruby werd vorig jaar al getoond aan analisten en volgens een analist die daar aanwezig was, lijkt het Intel apparaat op het apparaat in het filmpje van Digital Kitchen.
Microsoft liet bij monde van Frank Shaw weten dat het geen aankondiging in de planning heeft voor komende donderdag. Wel bevestigde hij dat de site van Microsoft is.

Het blijft dus nog even afwachten of Microsoft een Tablet PC, iPod variant of ander soort gadget in petto heeft. Sommige analisten kunnen de geheime site in ieder geval niet waarderen en zien het als een makkelijke poging om te concurreren met Apple.
Apple heeft overigens niet gereageerd op het bericht, maar stuurde op haar beurt uitnodigingen aan analisten en reporters voor een bijeenkomst op dinsdag, waar een aantal leuke nieuwe producten getoond zullen worden.