2min

Tags in dit artikel

, , ,

Zyxel kondigt gratis licenties voor zijn zakelijke Nebula-platform aan, waarmee het voor kleine bedrijven de drempel weg wil nemen om gebruik te maken van cloudgebaseerde netwerken. Met de dienst kunnen gebruikers bedrade, draadloze en beveiligingsapparatuur centraal en op afstand beheren met zero-touch provisioning.

Volgens Zyxel zijn vooral veel kleine bedrijven terughoudend om de overstap naar cloud-beheerde netwerkinfrastructuur te maken. Dit uit vrees voor investering in nieuwe hardware en jaarlijks hoge licentiekosten voor het beheer. Met de gratis licentie in combinatie met betaalbare compatibele hardware wil het bedrijf de drempel verlagen.

Verschillende features

De gratis licentie wordt geleverd met een set management- en analysetools voor gebruik in het web-gebaseerde Nebula Control Center (NCC), inclusief gedetailleerde analyses van traffic en gebruik en managementsettings voor de hele site.

Indien meer controle en inzicht wenselijk is, dan kan er de Professional Pack-licentie aangeschaft worden. Hiermee kunnen gebruikers de netwerktopologie bestuderen, meer samenvattingsrapporten bekijken en delen en loggegevens wijzigen. Ook kunnen ze aanvragen voor de technische ondersteuning rechtstreeks door het online NCC-team laten beantwoorden. Een reeks nieuwe geavanceerde functies, waaronder configuratie klonen en VPN-technologie, wordt in de komende maanden toegevoegd.

Security Pack

De update van Nebula brengt ook een nieuw beveiligingspakket met zich mee. Security Pack biedt triple-layer bescherming voor netwerken met een gratis 1-jarig abonnement voor nieuwe Nebula Security Gateway-gebruikers en upgrades voor bestaande gebruikers van de gateway IDP-dienst.

IDP vormt de eerste pijler van het Security Pack. Het identificeert en isoleert proactief indringers en kan applicaties prioriteren, beperken en blokkeren om productiviteit te verhogen en misbruik van bandbreedte te voorkomen. Ten tweede is er content filtering met maatregelen zoals het uifilteren van URL- en HTTP-domeinen om zo toegang tot kwaadwillende en ongepaste sites te verhinderen. De amtivirus fungeert als een bunker tegen malware.

Momenteel zijn er 16 apparaten compatibel, waaronder acht access points, vijf switches en drie beveiligingsgateways. Eerder deze maand rolde Zyxel nog een compatibel apparaat uit, namelijk de NWA1302-AC access point. Onlangs schreef Techzine nog een achtergrondartikel over Nebula, dat je hier kunt lezen.