Red Hat breidt breidt portfolio voor hybride cloudgebaseerde architecturen verder uit

Red Hat breidt breidt portfolio voor hybride cloudgebaseerde architecturen verder uit

Red Hat heeft zijn productportfolio voor het aan elkaar knopen van applicaties, data en verschillende integratietoepassingen verder uitgebreid met een aantal nieuwe mogelijkheden en ondersteuningsprogramma’s.

De nu toegevoegde integratietoepassingen zijn opgenomen in de laatste versie van de Red Hat Integration-oplossing. Het gaat hierbij om de oplossingen Red Hat AMQ Online, Red Hat AMQ Streams, nieuwe connectoren voor Red Hat Fuse Online en end-to-end application programming interface (API) lifecycle support.

Concreet bestaat Red Hat Integration uit agile en flexibele integratie- en messaging-technologieën die API-connectiviteit, gegevenstransformatie, ‘service composition’ en orkestratie, realtime messaging, cross-datacenter-berichtstreaming en API-beheer mogelijk maken voor het verbinden van apps via hybride cloudomgevingen en op die manier API-gecentreerde zakelijke services mogelijk maken.

Gebaseerd op OpenShift

De nu gepresenteerde technologieën zijn gebouwd op het Red Hat OpenShift Container Platform voor Kubernetes. De oplossingen bieden volgens de leverancier belangrijke integratie- en messaging-mogelijkheden met een cloud native toolchain om een uniforme totaalervaring te bieden, van ontwerp tot ontwikkeling, implementatie en beheer.

Cloudgebaseerde self-service messaging

Het nu beschikbare Red Hat AMQ Online bevat mogelijkheden voor messaging waardoor applicaties data met elkaar kunnen uitwisselen, terwijl het systeem tegelijkertijd wordt afgeschermd van mogelijke onderbrekingen of implementatiewijzigingen.

De tool is ontworpen om dezelfde krachtige connectiviteitsmogelijkheden van Red Hat AMQ te bieden met de snelheid en flexibiliteit van een cloudgebaseerde dienst. De oplossing moet ontwikkelaars voorzien van browsergebaseerde on-demand selfservice messaging-mogelijkheden waardoor ze applicatie messaging kunnen aanbieden en schalen wanneer dat nodig is.

De nu toegevoegde tool AMQ Streams is een krachtige datastream-functionaliteit die snelheid en schaalbaarheid biedt voor event-gedreven microservices. De functionaliteit is gebaseerd op het opensourceproject Apache Kafka, en geoptimaliseerd voor gebruik op het OpenShift Container Platform. Hierdoor kan het OpenShift Operators gebruiken om de implementatie, het beheer, de upgrades en de configuratie van een Kafka-ecosysteeminstallatie te automatiseren.

 Meer integratie met minder code

Ook het low code iPaaS-platform Fuse Online bevat nu vooraf gedefinieerde connectoren voor enterprise databronnen, waaronder Google Calendar en Slack. Hierdoor kan het platform gerelateerde gebeurtenissen en berichten verzenden en ontvangen.

Daarnaast beschikt het over Apache Kafka, om verbinding te kunnen maken met datastreams. Ook biedt het platform nu, alleen nog beschikbaar als technologie-preview, toegang tot zorggegevens die op de Fast Healthcare Interoperability Resource (FHIR) zijn gebaseerd.

Met de vooraf gedefinieerde connector, evenals de meer dan 200 connectoren die nu al beschikbaar zijn via Red Hat Fuse, kunnen gebruikers enterprise databronnen sneller in hun applicatieomgeving integreren.

End-to-end API lifecycle support

Tot slot bieden de laatste oplossingen via Red Hat Integration ondersteuning voor de API-levenscyclus. Nu toegevoegde onderdelen zijn onder meer ontwerpmogelijkheden met behulp van een webgebaseerde API-designer die de OpenAPI 2.0-specificatie implementeert., ontwikkelingsmogelijkheden waarbij gebruikers hun API-ontwikkeling kunnen versnellen door een implementatie te genereren op basis van nieuwe of reeds bestaande API-definities.

Verder zijn mogelijkheden toegevoegd voor het implementeren van cloud native diensten binnen het OpenShift waarmee de connectiviteit wordt uitgebreid voor hybride- en multicloudomgevingen en toepassingen voor API’s die in OpenShift worden gebruikt. Daarnaast heeft Red Hat Integration nu een commandline-interface waarmee eindgebruikers orkestratie/ provisioning-tools zoals Red Hat Ansible Automation kunnen gebruiken om hun Red Hat 3scale API Management-implementaties te configureren.

Red Hat Integration is nu beschikbaar. Bestaande eindgebruikers kunnen de updates krijgen via de Red Hat Customer Portal.