1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De ICANN heeft weer zijn goedkeuring gegeven voor een nieuwe domein extensie namelijk .asia. De ICANN kwam bijeen in Brazilië om formeel een paar handtekeningen te zetten.

Deze nieuwe extensie is vergelijkbaar met de .EU extensie die wij sinds dit jaar hebben. .EU vertegenwoordigd alle landen binnen de EU en .ASIA vertegenwoordigd alle landen in Azië. .ASIA is de 266e extensie die actief wordt op internet. Uiteraard blijven de extensies van de landen in Azië ook gewoon bestaan. Voor een compleet overzicht van alle extensies kan je bij Norid.no terecht.

Dotasia Organization is het bedrijf dat het beheer mag gaan doen voor de .asia extensie. Zij verwachten binnen 6 tot 9 maanden te kunnen beginnen met de uitgifte van de domeinnamen.

Tevens heeft de ICANN op de bijeenkomst gesproken over extensies die bijna niet gebruikt worden of eigenlijk geen bestaansrecht meer hebben. Enkele voorbeelden hiervan zijn: .SU (Sovjet Unie), .YU (voormalig groot Joegoslavië), .TS (Tsjecho-Slowakije) en .GB (Groot-Brittannië), de Engelse gebruiken liever .UK.