1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Dr. Phil McGraw liet kort na het drama op de Virginia Tech Universiteit in een interview weten dat computerspelletjes de oorzaak zouden zijn van de actie van Cho Seung Hui. Maar uit onderzoek van de politie blijkt dat hij geen spellen in bezit had.

Het drama, waarbij meer dan 30 mensen omkwamen, was voor veel mensen de aanleiding gewelddadige games op de korrel te nemen, onder andere Jack Thompson en Dr. Phil McGraw legden de link tussen de moorden en gewelddadige spellen. Nu blijkt dat Cho Seung Hui, die verantwoordelijk is voor de schietpartij, geen games in zijn bezit had. Dat blijkt uit de gegevens van een huiszoekingsbevel in de studentenkamer van de jongen. De politie vond niks gerelateerd aan games.

Eerder werd al bekend dat Cho Seung Hui vooral geïnteresseerd was in basketball en niet in games. Behalve dit gegeven bracht het British Board of Film Classification (BBFC) vandaag de resultaten van een onderzoek naar effecten van gewelddadige games naar buiten, waaruit bleek dat maar weinig gamers zich in het echte leven laten beïnvloeden door het geweld in games.