Yahoo is tegen internetcensuur en tegen het beleid dat dit openlijk afkeurt. Vijftien procent van de leden bleek bereid het roer om te gooien tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Yahoo.
Het tweede voorstel om een mensenrechtencommissie op te richten, kreeg nog minder aandeelhouders achter zich. Slechts vier procent van de aandeelhouders vindt het nodig om een dergelijke commissie kritisch te laten kijken naar de praktijken in landen als China.
Yahoo is al enkele jaren actief op de Chinese markt en heeft tot nu toe veel kritiek gekregen op zijn werkwijze erin. Het Amerikaanse bedrijf zou in opdracht van de overheid hele websites censureren en heeft informatie overgedragen aan de autoriteiten die leidde tot arrestaties. Organisaties als Human Rights Watch en Amnesty International beschuldigen Yahoo, Google en Microsoft van "het uitvoeren van censuur voor de Chinese overheid".
Yahoo werd vlak voor de aandeelhoudersvergadering aangeklaagd door de moeder van de Chinese journalist Shi Tao. Zij beschuldigt Yahoo van het leveren van IP-informatie die leidde tot de arrestatie van haar zoon. Haar zoon zit op dit moment een celstraf van tien jaar uit. Yahoo stuurde vlak na de aanklacht een verklaring uit, waarin zij aangaf dat China zijn inwoners niet hoort te straffen voor uiting van hun politieke mening op internet.