Om een –hopelijk- witte Kerst een duwtje in de rug te geven, heeft Sony bekend gemaakt dat het tegen de feestdagen een sneeuwwitte versie van haar Playstation 2 console op de markt zal brengen.

De console is dan wel van een vorige generatie, de Playstation 2 bezet nog steeds een erg sterke marktpositie. Zo verkoopt de console nog altijd beter dan Sony’s nieuwe telg, de Playstation 3. Zelfs nadat die laatste 100 dollar in prijs daalde. Bovendien is 42 procent van alle games bestemd voor de Playstation 2.

De ‘Ceramic White Playstation 2’ zal in november in de winkelrekken te vinden zijn. De console wordt gebundeld met Singstar Pop, vergezeld van twee microfoons. Over de beschikbaarheid van de console in Europa is vooralsnog niets bekend, maar in Amerika zal de console te koop zijn voor 149,99 dollar. Canadezen moeten 159,99 dollar betalen.

"Met ons groot aanbod aan games voor de Playstation, waarvan een aanzienlijk aantal partygames, hebben we een indrukwekkend aanbod voor families die voor het eerst gamen", verkondigde Jack Tratton, CEO van Sony Computer Entertainment America.