2min

Tags in dit artikel

, ,

Sony kan de grote vraag naar de nieuwe Playstation 2 niet aan. Met de feestdagen in aantocht is de vraag naar de gerestylede Playstation zo groot dat veel winkels de console niet meer kunnen leveren.

Sony heeft de laatste tijd de voorraad van de oude Playstation 2 afgebouwd, maar was niet in staat om de voorraad aan te vullen met het nieuwe model.

Volgens Sony is er geen reden tot paniek: "De vraag naar de nieuwe console overstijgt onze verwachtingen, maar we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de klant met kerst een Playstation onder zijn kerstboom heeft", aldus een vertegenwoordiger van het bedrijf.

Intussen maken aanbieders op online veilingsites gretig gebruik van het tekort aan Playstations. Op Ebay worden de nieuwe Playstations voor 230 dollar aangeboden onder de naam "Slim PS2". Dat is een stuk hoger dan de richtprijs van ongeveer 150 dollar.
Op veilingsites gerelateerd aan Amazon werden de Playstations zelfs voor 350 dollar aangeboden.

Het grootste tekort ligt op het moment in Europa. Londense kranten wisten te melden dat wanhopige kopers tot maar liefst 750 dollar betaalden voor de console.

Sony verwacht snel nieuwe exemplaren te kunnen verschepen en nog voor de kerstdagen de voorraad weer aan te kunnen vullen. Analysten verwachten dat het tekort aan Playstations een voordeel op zal leveren voor Microsoft, omdat veel mensen niet willen wachten en voor een XBOX kiezen.