1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google heeft afgelopen week een nieuwe dienst geïntroduceerd. Het gaat om een project genaamd "Knol" wat staat voor een eenheid van kennis. De nieuwe dienst is nog in bèta-fase en alleen beschikbaar voor mensen die zijn uitgenodigd.

Google’s nieuwste dienst heeft veel weg van Wikipedia. De dienst is namelijk bedoeld om, door middel van internetpagina’s, zoveel mogelijk kennis met andere te delen. Dit wordt gedaan met een zogenaamde Knol-pagina.

Iedereen kan een Knol-pagina schrijven of aanpassen. De nadruk wordt echter wel gelegd op de auteur. Zo kunnen gebruikers aan de auteur zien of de informatie ook te vertrouwen is. Het is voor gebruikers dus mogelijk om een soort reputatie op te bouwen. Het uiteindelijke doel van Google is dat als iemand informatie wil hebben over een onderwerp, deze meteen aan Knol denkt.

De nieuwe dienst zal voor iedereen beschikbaar worden gesteld zodra deze uit zijn bèta-fase is. Vanaf dat moment kan iedereen de inhoud aanpassen of inhoud toevoegen. Google heeft aangegeven zich niet met de inhoud van deze pagina’s te bemoeien.

Dit alles is bekend gemaakt op de blog van Google. Er wordt op deze blog echter niet gesproken over Wikipedia. Wel toevallig dat het hele concept erg op dat van Wikipedia lijkt, maar het is de vraag of Knol Wikipedia ooit zal inhalen.