Wikipedia, de online encyclopedie, wordt ook toegevoegd aan Google News, de populaire zoekfunctie op Google. Google News stelt gebruikers in staat om nieuwsbronnen te doorzoeken op actualiteiten nu wordt ook Wikipedia een van die bronnen.

Met de keuze om Wikipedia toe te voegen als nieuwsbron lijkt Google te erkennen dat de online encyclopedie steeds vaker als een van de eerste informatie over een bepaald onderwerp heeft. Google stelt dat uit eigen onderzoek naar voren is gekomen dat gebruikers de toevoeging van Wikipedia een verrijking van de dienst vinden. Google had de bron namelijk al voor een handjevol mensen beschikbaar gemaakt en dat viel in de smaak, aldus Google-woordvoerder Gabriel Stricker.

Het is waarschijnlijk dat niet iedereen blij is met deze beslissing. Sommige tegenstanders van Wikipedia zeggen dat de controle op berichten niet goed genoeg is. Toch blijkt uit onderzoek dat de betrouwbaarheid van deze encyclopedie net zo hoog is als die van de beroemde Encyclopaedia Britannica. Wikipedia-artikelen worden daarnaast vaak voorzien van bronvermelding, waardoor altijd te herleiden is waar de tekst op gebaseerd is. Wikipedia-woordvoerder Jim Walsh is tevreden met de aankondiging, hij stelt dat Google steeds meer vertrouwen in Wikipedia krijgt als actualiteitenbron. Met de komst van Wikipedia kunnen gebruikers van Google News mogelijk meer achtergrondinformatie bij een bepaalde actualiteit vinden.