1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Terwijl de Belgische consument smeekt om haar downloadlimieten afgeschaft te zien, gaat het in Amerika opnieuw de andere kant op. Amerika’s tweede grootste kabelprovider, Time Warner Cable, zal dit jaar namelijk experimenteren met een nieuw facturatiesysteem waarin gebruikers niet langer een vast bedrag betalen per maand, maar een bedrag dat afhangt van hun verbruik.

Time Warner Cable zal haar experiment starten in Beaumont, Texas, waar het nieuwe internetgebruikers verschillende abonnementen aanbiedt, elk met hun eigen prijs en downloadlimiet. Het systeem is bedoeld ter vervanging van de ongelimiteerde abonnementen met een vaste prijs. Een woordvoerder van het bedrijf zei dat het experiment bedoeld was om de kwaliteit van het netwerk te verbeteren door het duurder te maken voor ‘zware gebruikers’.

De woordvoerder stelde ook dat 5 procent van haar gebruikers maar liefst 50 procent van de gehele verbruikte bandbreedte voor haar rekening neemt. Time Warner Cable wil voorlopig geen extra informatie vrijgeven over prijzen of downloadlimieten. Als dit experiment lukt, dan zal België niet langer achterop hinken met haar downloadlimieten, maar is het de pionier van een veranderd internetlandschap.