2min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft wil het bedrijven makkelijker maken uitgavenpatronen in de gaten te houden. De techgigant neemt hiervoor ‘spend intelligence’-specialist Suplari over, om het toe te voegen aan het Dynamics 365-platform.

Met de overname van Suplari, waarvan de financiële details niet bekend zijn gemaakt, krijgt Microsoft een specialist in handen die het bedrijven makkelijker moet maken financiële data, vooral op het gebied van uitgavenpatronen, bij elkaar te zoeken en te analyseren voor kostenoptimalisatie.

Platform voor intelligent uitgavenbeheer

Suplari ontwikkelt technologie die het bedrijven mogelijk maakt op een proactieve manier de uitgaven aan leveranciers te beheren en waar nodig aan te passen zodat zij hun kosten laag kunnen houden. De software verzamelt hiervoor data uit verschillende bronnen, zoals contracten, bestellingen, facturen, uitgavenoverzichten en risicoprofielen van leveranciers. Al deze informatie wordt vervolgens geanalyseerd en in compleet geautomatiseerde overzichten gepresenteerd. Ook kan de software voorspellingen doen die mogelijk op de bedrijfskosten van invloed zijn.

Integratie in Dynamics 365

Microsoft gaat de technologie van Suplari samenvoegen met de mogelijkheden die zijn eigen cloudgebaseerde CRM- en ERP-oplossing Dynamics 365 biedt. Met de toevoeging van de Suplari Spend Intelligence Cloud krijgen Dynamics 365-klanten straks met behulp van AI complete financiële overzichten die de analyse van bestaande data en historische patronen uit de diverse databronnen verder moet automatiseren. Ook kunnen klanten met deze informatie betere financiële beslissingen maken op basis van de door de software geleverde voorspellingen op het gebied van uitgavenbeheer

Bestaande eindgebruikers van het Suplari-platform hebben geen last van de overname, zo geeft Microsoft expliciet aan. Zij kunnen het platform geheel gratis blijven gebruiken.