IFS heeft in het afgelopen jaar een omzetgroei weten te realiseren. Vooral de omzet uit de clouddiensten stegen in 2021 flink.

IFS heeft zijn omzet in 2021 met dubbele cijfers zien toenemen ten opzichte van 2020. De ERP-leverancier is dan ook zeer tevreden, zeker ook gezien de economische omstandigheden voortkomend uit de pandemie. Op het gebied van softwarelicenties nam de omzet met 22 procent toe. De terugkerende omzet nam met 36 procent toe.

De cloudomzet van het bedrijf nam spectaculair toe, met 105 procent ten opzichte van het voorafgaande jaar. In totaal boekte het bedrijf een netto omzet van 6,45 miljard euro (6,767 miljard Zweedse kroon)

Overnames en IFS Cloud

Bij de presentatie van de financiële resultaten werd ook teruggekeken naar de activiteiten van IFS. In 2021 werden bijvoorbeeld respectievelijk ITSM- en ITOM-specialist Axios Systems en klantenfeedbackspecialist Customerville overgenomen. In de maand februari presenteerde IFS zijn IFS Cloud-platform dat ITSM, ERP en EAM met elkaar combineert. Verder werd er een rebranding doorgevoerd en kwam IFS met een duurzaamheidsstrategie.

Tip: IFS Cloud volledig nieuw, maar toch vertrouwd