EA gaat legale versie Scrabulous uitbrengen

Scrabulous, een online variant op het aloude bordspel Scrabble, is al een tijd lang populair op netwerksite Facebook. Althans, een onofficiele versie van het spel die de makers van het spel al een tijdje offline willen hebben.

EA gaat legale versie Scrabulous uitbrengenElectronic Arts, in het bezit van een licentie-overeenkomst met Hasbro, gaat nu een legale versie op de markt brengen. Volgens EA-woordvoerster Trudy Muller zal het een "gelicenseerde Scrabble-ervaring bieden voor mensen die het originele bordspel herkennen".

Electronic Arts hoopt in te spelen om het grote succes van Scrabolous, de Facebook-variant, ontwikkeld door twee Indiase broers. Het spel wordt dagelijks door ongeveer een half miljoen mensen gespeeld, ondanks pogingen van Hasbro om het spel offline te krijgen.

Het is onbekend of een legale versie genoeg aantrekkingskracht zal bieden voor de talloze Scrabulous-spelers, omdat ze daar nu al bekend mee zijn. Muller wilde niet reageren op verschillen tussen beide versies.

Een grote beperking is echter dat de EA-versie alleen speelbaar zal zijn voor gebruikers in de Verenigde Staten en Canada. Op basis van IP-adres zal toegang verleend worden. Hierdoor kunnen spelers op verschillende continenten niet tegen elkaar spelen, maar volgens Hasbro zal dit geen groot probleem zijn gezien de taal-verschillen tussen verschillende culturen.

Voorlopig zal het spel gratis uitgebracht worden, en geen in-game advertenties bevatten. Volgens Mark Blecher, general manager Digitale Media bij Hasbro, is van mening dat de samenwerking met Electronic Arts van groot belang is en een voordeel ten opzichte van de gratis versie. De steun van grote fabrikanten zou betrouwbaarheid bieden en technische ondersteuning.

Bron:Associated Press