Google heeft een nieuwe, online 3D-dienst gelanceerd met de naam Google Lively. De dienst heeft erg veel overeenkomsten met Second Life van Linden Labs en het PlayStation Home van Sony.

Net als in bovenstaande programma’s is het in Google Lively mogelijk om avatars te creëren waarmee de gebruiker met andere spelers interactief kan communiceren. Verder is het mogelijk om 3D-kamers aan te maken, en te bezoeken, en deze in te richten met meubels, decoraties en zelfs muziek.

Niniane Wang, ontwikkelingsmanager van het project, vertelde: "Gebaseerd op terugkoppeling van studenten van de Arizona State University en met hulp van het Google Desktop-team, hebben we ondersteuning toegevoegd voor het afspelen van YouTube-filmpjes in virtuele tv’s in de kamers. Tevens kunnen de gadgets in je Lively-kamer ook draaien op je desktop."

Google Lively draait in elke internetbrowser op een Windows-pc met Vista of XP. Het programma maakt gebruik van de Emergents Gamebryo-plugin om 3D-inhoud op het scherm te toveren. Een video die uitgebreid uitleg geeft over Google Lively vind je op de officiële blog van Google.