2min

Tags in dit artikel

, , ,

Google Docs, de online dienst van Google waarin diensten worden aangeboden die vergeleken kunnen worden met Word, Excel en Powerpoint, heeft een nieuwe optie toegevoegd gekregen. De pagina’s waren op het begin nog niet echt mooi qua opmaak en daarom heeft Google templates toegevoegd om het geheel wat op te fleuren en de opmaak voor mensen die daar niet zo goed in zijn een stuk eenvoudiger te maken.

Alle templates van Google zijn te vinden in de Template Gallery van Google Docs. In totaal zijn er bijna zo’n 300 templates aanwezig waar de gebruikers van Google Docs uit kunnen kiezen en daarom hoeft er weinig tijd meer in de opmaak gestoken te worden.

De Template Gallery is niet simpelweg een galerij met alleen maar templates. De templates kunnen namelijk gezocht worden per toepassing. Zo kan er gekozen worden voor documenten, presentaties en spreadsheets. Ook zijn de templates op te zoeken per categorie en er zijn een behoorlijk aantal categorieën aanwezig in de Template Gallery van Google Docs. Zo kan er onder andere gezocht worden in categorieën zoals Business, Students & Teachers en Cards & Certificates. In deze categorieen vallen dan templates te vinden voor een sollicitatiebrief of een zakelijke presentatie bijvoorbeeld.

Google heeft de templates niet geheel zelf gemaakt. Het bedrijf heeft namelijk hulp gehad van andere bedrijven en daarom zijn de templates ook tot standgekomen door samenwerking. Een belangrijk bedrijf in deze samenwerking is Avery Dennison geweest.