1 min

Tags in dit artikel

, ,

Nintedo directeur Saturo Iwata heeft in een interview met GameDaily toegegeven dat de huidige online service van Nintendo niet helemaal volgens plan werkt. Nintendo is dan ook hard bezig om de huidige online service te verbeteren.

Tegenover GameDaily gaf Iwata toe dat de huidige Friend Code-systeem waar de Wii van gebruikt maakt, niet helemaal perfect is. Hij zegt dan ook dat Nintendo momenteel bezig is de online service te verbeteren. Toch blijft Iwata van mening dat het huidige systeem ervoor zorgt dat beginnende gamers, met name kinderen, veilig hun gang kunnen gaan in de online wereld. Tegenwoordig kan iedereen via de online wereld zonder beperkingen met elkaar in contact komen. Voor beginnende gamers, en met name kinderen kan dit erg gevaarlijk zijn. Iwata zegt dan ook dat hij als vader zijnde zijn dochter niet zonder enige veiligheid tot deze online wereld toelaat.

Nintendo vindt het dan ook erg belangrijk om de veiligheid van hun gebruikers te kunnen garanderen. Momenteel zijn ze bij Nintendo daarom dan ook aan het bestuderen hoe ze de online service kunnen verbeteren, maar tegelijkertijd ook gebruikers op een vrije en veilige manier met elkaar te kunnen laten communiceren.