1 min

Volgens netwerk-provider Akamai komt het meeste aanvallende internetverkeer uit Japan. Volgens een studie van het content delivery netwerk staat Japan met 30 procent op de eerste plaats in de top drie, gevolgd door de Verenigde Staten met 21,5 procent en China met 16,8 procent.

De studie is gebaseerd op het bekijken van Akamai’s globale netwerkverkeer over meer dan 30000 servers in 139 landen. Gekeken werd naar het aantal distributed denial-of-service aanvallen (DDoS), website-hackpogingen en DNS hijackings.

Verrassend is ook de stijging in het aantal aanvallend internetverkeer vanuit Japan. Vorig kwartaal kwam slechts 3,6 procent van het totale aantal aanvallend verkeer uit Japan. Akamai zegt dat het niet duidelijk is waarom er zo’n grote stijging is voor Japan maar zegt wel dat er geen link is tussen de beschikbaarheid van breedband-verbindingen en het aantal aanvallend internetverkeer.

Naast het aantal aanvallend internetverkeer zijn de volgende conclusies uit de studie naar voren gekomen:

  • Landen in Scandinavie hebben nog altijd het hoogste aantal IP-adressen per inwoner.
  • Zuid-Korea heeft het hoogste aantal verbindingen met een snelheid van 5 mbit/s of hoger met maar liefst 64% van de verbindingen. Japan met 52 procent volgt op de tweede plaats gevolgd door Hong Kong met 39 procent.
  • Denemarken kent de hoogste breedband-penetratie met 35,1 breedbandverbindingen per 100 inwoners.