‘Windows 11 22H2 update is op 20 september beschikbaar’

‘Windows 11 22H2 update is op 20 september beschikbaar’

Volgens anonieme bronnen van The Verge en Windows Central is de eerste grote update van Windows 11 (22H2) op 20 september beschikbaar.

De update is sinds mei 2022 toegankelijk voor leden van Windows Insider Preview-kanalen. Windows 11 22H2 heeft extra beveiligingsfuncties, nieuwe standaardinstellingen, aangepast taakbeheer, touchscreeninstellingen, vensterbeheer en wijzigingen van het startmenu en de taakbalk.

Daarnaast vervangt Microsoft verouderde onderdelen van het Windows 8 en Windows 10 user interface. Vensters als de helderheids- en volumebalk zijn aangepast aan de huisstijl van Windows 11.

Windows 11 22H2

Net zoals eerdere grote Windows-updates wordt de update waarschijnlijk niet direct voor alle gebruikers beschikbaar. Microsoft rolt grote updates meestal eerst op een klein aantal pc’s uit, waarna steeds meer apparaten in fases worden gedekt.

Gebruikers kunnen nieuwe updates handmatig toepassen door een ISO-bestand te downloaden op de website van Microsoft. Het alternatief is de Windows 11 Installation-assistent of een endpoint management tool.

Onzekere updateplanning

De updateplannen van Microsoft zijn in het afgelopen jaar drastisch veranderd. Het schema van de techgigant is nog steeds onduidelijk.

Vorig jaar zei Microsoft dat Windows 11 één keer per jaar belangrijke updates zou krijgen. Windows 10 zou overstappen van tweejaarlijkse updates naar een enkele update per jaar.

Die planning is niet gehaald. Wel paste Microsoft het interne ontwikkelingsproces aan om kleine updates sneller te kunnen implementeren.

Windows 10 22H2

In de tien maanden sinds de introductie van Windows 11 introduceerde Microsoft aanzienlijke veranderingen van het gebruikersinterface, nieuwe vooraf geïnstalleerde apps en support voor Android. Hoewel analysten verwachten dat Microsoft om de drie jaar een nieuwe Windows-versie lanceert, is de planning nog niet door de techgigant bevestigd.

Ook Windows 10-gebruikers die Windows 11 niet kunnen of willen installeren hebben iets om naar uit te kijken. Windows 10 krijgt een eigen 22H2-upgrade.