1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google heeft een nieuwe functie toegevoegd aan Gmail. De nieuwe functie zorgt ervoor dat men gemakkelijk kan laten weten van waar de e-mail verzonden is, dit werkt samen met de signature in een e-mail.

Wanneer men de functie aanzet kan er gekozen worden om de locatie toe te voegen. Die wordt dan opgehaald uit het IP-adres van de gebruiker die de e-mail verzend. Wanneer men Google Gears gebruikt wordt er een andere methode gebruikt, dan wordt er namelijk door middel van de router bepaald waarvandaan er gemaild wordt.

De nieuwe functie is te vinden in Google Labs, het platform van Google waarin Google nieuwe experimentele functies exploiteert. Dit platform kan gevonden worden onder het instellingen-tabblad bij Gmail. De functie is dus nog experimenteel, maar al wel bruikbaar.

Diverse mensen klagen dat de functie niet echt bruikbaar is door het formaat waarop de locatie wordt weergegeven. Voor ‘gewone’ mailtjes zou de locatie bruikbaar zijn, maar voor zakelijke mailtjes, waar netheid bij geboden is, zou eraan schorten. Google laat bijvoorbeeld de locatie als een gehele reeks zien, waarbij er geen gebruik wordt gemaakt van komma’s of dergelijk. Verder wordt ook het land niet goed uitgeschreven en wordt er gekozen voor de afkorting van een plaats, zoals CA in plaats van Californië.