Google komt met nieuwe functie in Gmail: Undo Send

Google heeft een nieuwe functie toegevoegd aan de online e-maildienst Gmail. Gmail is nu uitgerust met de zogenaamde Undo Send-functie. Deze functie is echter alleen beschikbaar voor mensen die gebruikmaken van Gmail Labs.

Google komt met nieuwe functie in Gmail: Undo SendVolgens Google komt het wel eens voor dat mensen het gevoel hebben dat ze een e-mail beter niet hadden kunnen verzenden toen ze op de zogenaamde Send-knop drukten. Het kan ook zijn dat men vergeten is om bijvoorbeeld een bijlage toe te voegen aan de e-mail. Daarom heeft Google in Gmail de Undo Send-funtie in het leven geroepen voor mensen die hun e-mail liever niet verzonden hadden zien gaan.

De Undo Send-functie houdt in dat mensen hun verstuurde e-mails terug kunnen halen. Er komt hierbij echter wel een tijdsperiode om de hoek kijken. De gebruiker heeft vijf seconden de tijd om de verzonden e-mail ongedaan te maken. Wanneer deze vijf seconden verstreken zijn zal de e-mail naar de desbetreffende persoon verstuurd worden door Gmail.

Het is niet de eerste keer dat Google een dergelijke functie geïmplementeerd heeft in Google. Vorig jaar in oktober lanceerde Google Mail Goggles waarbij vijf sommen opgelost moeten worden. Wanneer deze opgelost zijn en juist zijn dan wordt de e-mail pas verzonden. Deze functie behoort ook alleen toe tot Gmail Labs.

Google komt met nieuwe functie in Gmail: Undo Send
Bron:Gmail Blog