Visma neemt OutSmart over met het oog op field service management

Visma neemt OutSmart over met het oog op field service management

Visma maakt de overname van OutSmart bekend. Het Nederlandse bedrijf ontwikkelt field service management software voor kleine en middelgrote organisaties.

OutSmart werd in 2011 opgericht. De software maakt het mogelijk om het werk van buitendienstmedewerkers te verrekenen, personeelsplanningen op te stellen en uren te registreren. De technologie wordt door meer dan 4.000 bedrijven gebruikt in Nederland, België, Duitsland en Portugal.

OutSmart wil tegen 2025 naar 120.000 gebruikers groeien. Integraties zijn een belangrijk onderdeel van de strategie. Op dit moment ondersteunt de software 80 koppelingen met boekhoud- en ERP-systemen. Het laatste trok de aandacht van Visma, een softwareleverancier met meer dan 1,3 miljoen klanten wereldwijd.

API-first

In de afgelopen twee jaar nam Visma bijna 80 bedrijven over. De organisatie levert een breed portfolio van bedrijfssoftware. Het mag dan ook geen verrassing heten dat Visma waarde hecht aan integraties. Met de overname van OutSmart haalt de softwareleverancier een passende field service management-oplossing in huis.

“OutSmart past perfect bij onze missie om werkprocessen binnen bedrijven te vereenvoudigen en te automatiseren. Hun API-first aanpak is geweldig”, reageerde John Reynders, Area Director Benelux bij Visma. “OutSmart koppelt met elk bedrijfssysteem. Hiermee kunnen installateurs, bouwbedrijven en andere dienstverleners beter, sneller en winstgevender hun klanten helpen.”

Zelfstandig

De bedrijfsvoering van OutSmart blijft intact. Visma is geen fusie van plan. “Het team van 45 medewerkers blijft onder eigen naam opereren als zelfstandig onderdeel binnen de Visma Group”, bevestigde de organisatie. “Overeenkomsten met klanten blijven ongewijzigd.”

De aanpak is kenmerkend voor Visma. De meeste overgenomen bedrijven vervolgen onder eigen naam. Visma presenteert zichzelf als een hulpmiddel voor dochterbedrijven. De organisatie ondersteunt op het gebied van development, marketing en sales. Daarbuiten zijn dochterbedrijven vrij om met de partners en klanten van hun keuze te werken.

“Veel bedrijven hebben al een mooi sterk merk”, vertelde John Reynders in een recent interview met Techzine.nl. “Er zijn situaties waarin Visma-bedrijven besluiten samen zaken te gaan doen, maar vanuit de top wordt er niks opgelegd.”

Tip: Visma is de overnamekoning van de Benelux: ‘zetten in op duurzame groei’