2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

In een laatste grote test van de Push Notification-service probeert Apple de puntjes op de i te zetten voor iPhone OS 3.0 volgende week woensdag beschikbaar zal komen. Waar Apple eerder nog een nieuwsapplicatie voor de test gebruikte, krijgen ontwikkelaars nu de beschikking over een testversie van AOL’s AIM, een instant-messagingapplicatie.

Een select groepje ontwikkelaars kreeg woensdag van Apple een uitnodiging om deel te nemen aan de test. Evenals bij de vorige testronde duurt ook deze test weer zeven dagen. Apple is hiermee in staat om de laatste problemen op te lossen voor de Push Notification-service volgende week live gaat en de eerste applicaties met ondersteuning daarvoor in de App Store verschijnen.

De AIM-applicatie van AOL die voor de nieuwe stresstest gebruikt wordt, is alleen te gebruiken in combinatie met de Gold Master-versie van iPhone OS 3.0, die Apple eerder deze week aan ontwikkelaars beschikbaar stelde. Volgens iPhoneclub.nl werkt AIM echter ook gewoon met de vijfde bètaversie van OS 3.0.

Push Notifications is Apples alternatief voor applicaties die op de achtergrond blijven draaien. Hiermee wordt het mogelijk om, wanneer programma’s niet actief zijn, toch op de hoogte te blijven van eventuele updates. Ontwikkelaars kunnen dan een waarschuwingsgeluidje, badge of tekstmelding naar de betreffende applicatie op de iPhone sturen. Dit zal met name handig zijn voor instant-messagingapplicaties, maar kan ook voor een groot aantal andere doeleinden worden ingezet.

iPhone OS 3.0 wordt volgende week woensdag 17 juni wereldwijd uitgerold, zo maakte Apple eerder deze week bekend. Gebruikers van een iPhone of iPod Touch krijgen dan naast Push Notifications onder andere de beschikking over MMS-ondersteuning (niet voor 1e generatie iPhone), knippen/kopiëren/plakken en nog veel meer. Volgens Apple bevat iPhone OS 3.0 zo’n 100 nieuwe functionaliteiten.