2min

Tags in dit artikel

, ,

Apple is deze week begonnen met het uitnodigen van ontwikkelaars voor een geplande stresstest van de Push Notification-servers, zo berichtten verschillende media afgelopen maandagavond.

Verschillende ontwikkelaars ontvingen maandagavond een uitnodiging om deel te nemen aan een stresstest voor de Push Notification-servers middels een applicatie van persbureau Associated Press. De pre-release van de applicatie is speciaal aangepast om een groot aantal push notifications te kunnen ontvangen en ook de servers van Associated Press zijn aangepast voor de testomgeving, zo meldt Apple in de uitnodiging.

Ontwikkelaars kunnen de speciale applicatie in de App Store downloaden door middel van een unieke code. De applicatie, die alleen op iPhone OS 3.0 beta 5 geïnstalleerd kan worden, kan vervolgens zeven dagen gebruikt worden. Het geeft Apple in die zeven dagen de tijd om de performance van de techniek achter Push Notifications te monitoren. Apple heeft de ontwikkelaars verder verzocht om, wanneer zij binnen 48 uur geen notificaties ontvangen hebben, dit te melden.

Wanneer de applicatie zich aanmeldt voor Push Notifications wordt deze toegevoegd aan een nieuw menu in de iPhone OS 3.0-software (afbeelding). In dit menu kunnen de drie verschillende notificatiemogelijkheden (geluiden, waarschuwingen en badges) per applicatie in- en uitgeschakeld worden. Zo is het dus mogelijk om bij twee applicaties, die gebruikmaken van Push Notifications, de notificaties van één applicatie uit te schakelen zonder het hele systeem uit te schakelen, wat overigens ook mogelijk is.

[b]Instellingen van Push Notifications voor de pre-release van AP News.[/b]

Push Notifications is Apples alternatief voor de vraag naar achtergrondprocessen, hoewel afgelopen week bekend werd dat Apple ook daar nog steeds aan werkt. Push Notifications komt beschikbaar voor alle gebruikers in de definitieve release van iPhone OS 3.0, die naar verwachting nog enkele weken op zich laat wachten. Deze stresstest duidt er mogelijk op dat Apple zich langzaamaan aan het klaarmaken is voor de definitieve release van iPhone OS 3.0.

Met Push Notifications wordt het vanaf OS 3.0 mogelijk om, wanneer applicaties niet actief zijn, toch updates voor die applicaties te blijven ontvangen. Goed voorbeeld hiervan is een IM-client die nu nog actief moet blijven om updates te kunnen ontvangen, met Push Notifications behoudt de applicatie een verbinding met de Push Notification-servers en is daardoor in staat om op elk gewenst moment een notificatie te ontvangen.