Windows 11 laat gebruikers direct taken beëindigen vanuit de taakbalk

Windows 11 laat gebruikers direct taken beëindigen vanuit de taakbalk

Microsoft gaat het mogelijk maken niet-reagerende processen te beëindigen vanuit de taakbalk. De functie zal verschijnen wanneer je met de rechtermuisknop op het taakbalkpictogram van een app klikt. De functie is momenteel in ontwikkeling als in Windows Insider Build 25300.

De verborgen functie werd ontdekt door Windows Insider PhantomOcean, die er eerder deze week over tweette. Volgens de tweet kunnen gebruikers binnenkort een hele taak of proces beëindigen door er met de rechtermuisknop op te klikken en een nieuwe optie ‘Taak beëindigen’ te kiezen, zoals we kennen uit Taakbeheer.

Sommige gebruikers maken zich echter zorgen dat ze per ongeluk op de nieuwe optie ‘Taak beëindigen’ klikken en hun apps sluiten zonder op te slaan. Het is beter om dit te laten verschijnen bij het indrukken van een wijzigingstoets, zoals CTRL of ALT, vergelijkbaar met hoe macOS sommige menu-opties verbergt.

Je kan daarvoor de ViVe-tool gebruiken. Eenmaal ingeschakeld, verschijnt een nieuwe optie ‘Taak beëindigen’ in de Jump List die wordt getoond wanneer je met de rechtermuisknop op de pictogrammen van apps in de Windows 11-taakbalk klikt.

Naast de nieuwe optie “Taak beëindigen” werkt Microsoft ook aan native Windows 11 RGB-verlichtingsregelingen. Deze nieuwe functie zal computerrandapparatuur, zoals muizen en gaming toetsenborden, ondersteunen in de nieuwste Windows 11 test builds.

Met deze toevoeging hoeven gebruikers niet langer software van derden te installeren van fabrikanten van apparaten waarvan bekend is dat ze bugs bevatten of vol zitten met beveiligingsfouten.

Wat kunnen gebruikers nog meer verwachten?

De nieuwe RGB-verlichtingsbediening wordt momenteel ontwikkeld als een verborgen functie in Windows 11 Build 25295 in het Windows Insider-ontwikkelaarskanaal.

Microsoft heeft onlangs onthuld dat het ondersteuning test voor meerdere Kladblok-tabbladen en heeft een ingebouwde schermrecorder toegevoegd aan de Windows 11 Snipping Tool.

Daarnaast test het bedrijf de toevoeging van live kernel memory dumps aan de Windows 11 Task Manager, wat het oplossen van bugs en prestatieproblemen aanzienlijk makkelijker zou maken.

Lees ook: Windows 11 on Arm nu officieel ondersteund op Apple Macs