Een op de vijf bedrijven maakt nu gebruik van Google Docs, zo concludeert IDC uit een onder 262 bedrijven gehouden onderzoek.

IDC vroeg aan werknemers van bedrijven waarvan overigens tachtig procent zich in de VS bevindt, of Google Docs op ruimte schaal gebruikt wordt. 19,5 procent van de ondervraagden liet weten dat dit inderdaad het geval is. Wat echter met ruime schaal precies bedoeld wordt, werd overgelaten aan de ondervraagde.

Ook is niet gevraagd of het hier ging om privégebruik of dat onder een bedrijfscontract gebruik wordt gemaakt van de onlinedocumentendienst van Google.

Hoewel een gebruiksaantal van een op de vijf bedrijven al een goed begin is, heeft Microsoft Office nog weinig te vrezen. Uit hetzelfde onderzoek blijkt namelijk dat 97 procent van de bedrijven Microsoft Office op ruime schaal gebruikt.

IDC-analist Melissa Webster vertelt dat het onderzoek een indicatie van de snelle acceptatie van Google Docs weergeeft bij werknemers. Zij meent dan ook dat alleen dat gegeven al een bedreiging is voor Microsoft Office, waar overigens binnenkort ook een onlineversie van verschijnt.