Google wil Microsoft van de troon stoten als het gaat om zakelijk gebruik. Momenteel is Microsoft met het Office-pakket nog heer en meester binnen veel bedrijven, maar Google rekent er op dat dit de komende tijd zal veranderen. De zoekgigant heeft zichzelf de opdracht gegeven om 90 procent van de Office-gebruikers over te nemen van Microsoft.

Google is zich overigens bewust van de bestaande gaten tussen de software van Microsoft en Google Apps. De gebreken van Google Apps worden volgens de zoekgigant echter week voor week verder weggewerkt. Het is inmiddels al mogelijk om Excel-documenten naadloos te importeren, het volgende doel is om ook PowerPoint-documenten eenvoudig te importeren in de Slides-applicatie van Google Apps.

Microsoft maakt zich vooralsnog geen grote zorgen. De softwaregigant is van mening dat Google nog niet heeft aangetoond dat het echt serieus is in de zakelijke markt. Julia White, manager van Microsoft’s zakelijke divisie geeft aan dat Google van buiten nog altijd een advertentiebedrijf is. Dat blijkt ook uit Google’s cijfers: 96 procent van de inkomsten van de zoekgigant is afkomstig uit advertenties. Dat staat in schril contrast met Microsoft’s financiële cijfers, waar Office juist goed is voor een groot gedeelte van de inkomsten.