1 min

Tags in dit artikel

, , ,

WhatsApp komt met een nieuwe Windows client. Onder meer is het nu mogelijk met acht personen groepsvideogesprekken te houden.

De nieuwe versie van WhatsApp Desktop voor Windows moet gebruikers een betere eindervaring bieden. De belangrijkste upgrade is dat het in de desktopversie nu mogelijk wordt groepsgesprekken te organiseren met maximaal acht personen. Audio-only groepsgesprekken zijn nu uitgebreid naar maximaal 32 personen. Al deze gesprekken zijn end-to-end versleuteld.

De limieten voor groepsgesprekken worden in de komende tijd nog verder verhoogd, zo geeft het messaging-platform van Meta aan.

Overige functionaliteit

Andere functionaliteit die aan WhatsApp Desktop is toegevoegd, is een snellere koppeling van apparaten, een betere synchronisatie tussen apparaten en nieuwe functies zoals linkvoorbeelden en stickers. Deze verbeteringen zijn een verdere ontwikkelingen van de al enkele jaren geleden doorgevoerde functionaliteit voor meerdere devices.

Andere devices

Verder kondigt de messaging-dienst aan dat het een WhatsApp-bètaversie voor Android-tablets heeft geïntroduceerd. Daarnaast wordt ook een nieuwe en snellere versie van de app voor Macs verwacht.

Lees ook: WhatsApp stemt in met meer transparantie over beleidswijzigingen