2min

Tags in dit artikel

, , ,

AWS heeft AWS Supply Chain algemeen beschikbaar gemaakt. Hiermee kunnen bedrijven beter en in real-time inzicht in hun voorraad krijgen en voorspellingen doen.

Bedrijven krijgen met AWS Supply Chain beter inzicht in hun voorraad en kunnen daarmee voorspellingen doen. Dit moet het dumpen van overtollige voorraad of plotselinge tekorten voorkomen.

De inventarismonitorings- en voorspelapplicatie genereert een kaart van alle logistieke locaties van een bedrijf, zoals winkels en distributiecentra. Via een dashboard laat de tool zien of op die locaties tekorten dreigen of dat teveel voorraad aanwezig is.

ML-modellen en data lake

Onder de motorkap wordt dit mogelijk door inventarisdata te verzamelen uit alle logistieke applicaties van een bedrijf. De gegevens bestaan vaak uit verschillende formats, maar de tool ‘vertaalt’ deze met ingebouwde ML-modellen naar een uniform format. Dit format wordt dan voor analytics gebruikt.

De ML-modellen creëren ook een data lake waarin alle gegevens worden opgeslagen. Op basis van het data lake kan AWS Supply Chain problemen in de keten ontdekken en oplossingen suggereren.

Daarnaast geeft de tool aan waar producten beschikbaar zijn en genereert aanbevelingen voor de beste supply-chainacties. Ook voorspelt de toekomstige beschikbaarheid van producten.

Integratie met SAP S/4HANA

AWS Supply Chain is verder geoptimaliseerd voor SAP S/4HANA. Deze oplossing slaat vaak de inventarisdata op die wordt gebruikt voor het tracken van de productbeschikbaarheid.

Ook zijn binnen de tool van de techgigant interfaceverbeteringen doorgevoerd en is automatiseringsfunctionaliteit voor diverse data prep-activiteiten toegevoegd.

Lees ook: AWS maakt VPC Lattice algemeen beschikbaar