Jack Thompson, die bekend staat om zijn strijd tegen gewelddadige videogames, heeft Facebook aangeklaagd omdat hij beledigd werd in een Facebook-groep.

Thomspon voelde zich vooral bedreigd door één post in de groep die ook centraal zal staan in de rechtszaak tegen Facebook. In die post werd gedreigd om Thompson in het gezicht te slaan met een Atari 2600. Thompson heeft naar eigen zeggen emotionele schade opgelopen na het lezen van de posts, en hij claimt dat de inhoud van de site niet goed genoeg werd opgevolgd door de beheerders.

Thompson beweert namelijk dat hij verzoeken tot verwijdering van de posts naar Facebook’s CEO Mark Zuckerberg heeft gefaxt, maar kreeg daar kreeg hij geen antwoord op. De man is duidelijk erg geëmotioneerd door de gebeurtenissen want maar liefst 120 miljoen dollar is nodig om zijn gebroken hart te lijmen.

Facebook heeft de dagvaarding al onontvankelijk verklaard en het bedrijf stelde eveneens dat het de strijd met al zijn kracht zal aangaan. Thompson doet de groep trouwens een plezier, want de groep heeft ongeveer 2.500 leden en dat aantal groeit nu dankzij Thompsons reclame sneller dan voorheen.