Zoho lanceert Ulaa-browser met focus op privacy

Zoho lanceert Ulaa-browser met focus op privacy

Zoho heeft een nieuwe privacygerichte browser gelanceerd: Ulaa. Het bedrijf heeft de browser ontworpen om gebruikers te helpen hun privacy te beschermen door tracking en surveillance te blokkeren met functies die privacyaanpassingen, ingebouwde browsermodi en geïntegreerde productiviteitstools mogelijk maken, terwijl gebruikersgegevens veilig en privé blijven.

Gebruikers kunnen browsersessies tussen apparaten naadloos synchroniseren met een volledig browservenster of een enkel tabblad. Ulaa heeft zijn wortels in drie hoofdgebieden: privacy, modi en productiviteit. De browser heeft vijf verschillende modi waartussen gebruikers kunnen schakelen op basis van hun gewenste browse-ervaring. De modi hebben de toevoegingen Persoonlijk, Werk, Ontwikkelaar, Kinderen en Open Season gekregen.

De browser is uitgerust met advertentie- en datatracking blockers. Deze moeten het volgen van gebruikersgegevens door websites en trackers van derden voorkomen en ongewenste advertenties, meldingen en pop-ups blokkeren. Ulaa volgt of deelt geen gebruikersgegevens met derden.

Bovendien verbiedt het DNS prefetching en bewegingssensoren die muisbewegingen en klikken volgen. Het schakelt de API uit waarmee websites verbinding kunnen maken en communiceren met apparaten die zijn aangesloten op het netwerk van een computer.

Ulaa heeft een multi-ID model dat regelmatig ververst wordt. Dit maakt het onmogelijk om een aangemelde gebruiker te koppelen aan een browsersessie, wat een extra laag bescherming biedt tegen tracking software.

Mogelijkheden

De browser heeft ook opties voor tabbladbeheer om alle geopende tabbladen op één plaats te bekijken en te groeperen. Gebruikers kunnen gemakkelijk schakelen tussen tabbladen, tabbladen sluiten die niet langer nodig zijn of ze verplaatsen naar nieuwe vensters of groepen.

Ulaa biedt gebruikers een veilige online ruimte voor kinderen om te browsen, te leren, spelletjes te spelen en online inhoud te verkennen met de Kids Mode.

De speciale gezinsvriendelijke modus wordt geleverd met reclamevrij entertainment en leerspelletjes, apps die de creativiteit bevorderen en gemakkelijk te navigeren zijn, ongeacht de leeftijd.

Lees ook: Zo bescherm je je privacy in Microsoft Edge