1 min

Tags in dit artikel

, ,

THQ heeft vandaag Metro 2033 aangekondigd. Metro 2033 wordt een first-person shooter voor de pc en Xbox 360 en staat gepland voor een vroege release in 2010. Het spel draait om een Russisch verhaal en zal zich dan ook in Moskou afspelen.

Het spel is gebaseerd op het gelijknamige boek van, auteur en journalist, Dmitry Glukhovsky en wordt ontwikkeld door het Oekraïense 4A Games. Het spel zal ook draaien op de 4A Game Engine en de pc-versie zal ondersteuning bieden voor NVIDIA’s PhysX-technologie. Op de officiële site is een eerste trailer te bekijken.

Het verhaal speelt zich af in de metro in een post-apocalyptisch Moskou. In 2013 is er een ramp gebeurd waardoor de mensheid bijna werd uitgeroeid en het oppervlak onbegaanbaar is. Een handjevol overlevers hield zich schuil in de metro van Moskou en ze leefden daar door. Jij bent Artyom, geboren voor de ramp, maar bijna volledig ondergronds opgevoed. Je moet naar het hart van de metro om daar een missie uit te voeren, maar ook zal je bovengronds komen.

Het verhaal van de Russische Dmitry Glukhovsky is in Rusland al tienduizenden keren over de toonbank gegaan. Er wordt ondertussen al twee jaar aan het spel gewerkt bij 4A Games. Ook over de filmrechten wordt momenteel onderhandeld met verschillende Hollywood-studios.