1 min

Microsoft migreert Mail en Calendar-gebruikers (Windows 10 en Windows 11) in augustus automatisch naar de nieuwe Outlook-app. De ondersteuning voor Windows Mail en Calendar stopt eind 2024.

De mail- en kalenderapplicaties Windows Mail en Calendar zijn aan het eind van hun levenstermijn. Microsoft gaat daarom gebruikers komende maand geforceerd naar de nieuwe Outlook-applicatie migreren.

Wel krijgen gebruikers voorlopig nog de kans naar de oude e-mail- en kalenderapplicaties terug te keren als Outlook hen niet bevalt.

Vanaf begin 2024 worden beide oude mail- en kalenderapplicaties niet meer met nieuwe Windows 11 devices meegeleverd. De complete ondersteuning voor Windows Mail en Calendar stopt eind volgend jaar.

Testen nu mogelijk

Microsoft kondigde in juni aan dat het gaat stoppen met de oude Mail- en Calendar-applicaties. Gebruikers kunnen nu al de nieuwe Outlook-applicatie met al zijn functionaliteit testen of overstappen.

Met behulp van een toggle in de rechterbovenhoek van Windows Mail installeren zij automatisch de nieuwe Outlook-applicatie en importeren zij hun instellingen uit de Windows Mail-applicatie.

Gebruikers van de klassieke Outlook-applicatie in Windows kunnen ook al de nieuwe versie uitproberen. Hiervoor staat ook een toggle in de rechterbovenhoek van het Outlook-scherm.

Lees ook: Nieuw Outlook vervangt mail- en agenda-apps op Windows 11