2min

Tags in dit artikel

, ,

In een recente aankondiging op het Microsoft 365 Admin Center onthulde Microsoft dat het nieuwe Outlook voor Windows vanaf september 2024 de taken overneemt van de Mail, Calendar en People inbox apps op Windows 11.

De details van de overgang staan op deze officiële ondersteuningspagina. Het werpt meer licht op de aankomende verandering. Bestaande Mail- en Agenda-apps zullen binnenkort een bericht bevatten dat gebruikers aanmoedigt om de nieuwe Outlook voor Windows te proberen via een schuifregelaar.

De bètaversie van het nieuwe Outlook voor Windows is al enige tijd beschikbaar. Het bedrijf heeft al aangekondigd dat het van plan is om de Mail- en Agenda-apps die gebouwd zijn op het Universal Windows Platform (UWP) te vervangen.

Microsoft verduidelijkte in het Microsoft 365 Admin Center dat gebruikers na september 2024 geen toegang meer hebben tot de Mail- en Agenda-apps en deze ook niet meer kunnen downloaden.

Gebruikers die al bekend zijn met Outlook op het web of Outlook.com voor consumenten zullen de nieuwe Outlook voor Windows-app als naadloos ervaren. Hoewel de nieuwe client meerdere accounts ondersteunt, kan het op dit moment geen samengevoegde inboxen maken, wat een opvallende functie was van de Mail app.

Hoewel sommige Windows 11-gebruikers het jammer zullen vinden dat ze de ingebouwde Mail- en Agenda-apps kwijtraken als die volgend jaar uiteindelijk niet meer werken, is Microsofts beslissing om een nieuwe versie van Outlook voor Windows gratis aan te bieden op Windows 11 een belangrijke ontwikkeling.

Klassieke Outlook is er nog steeds

Op de ondersteuningspagina benadrukte Microsoft hoe gebruikers kunnen verwachten “betere e-mails te schrijven met geavanceerde AI ingebouwd in het nieuwe Outlook voor Windows om je te helpen impactvolle, duidelijkere, foutloze berichten te schrijven.”

Microsoft blijft de klassieke Outlook voor Windows desktop app ondersteunen, waarvoor een betaalde Office licentie of een Microsoft 365 abonnement nodig is.

De oude app heeft nog steeds veel functies waar power users op vertrouwen, waardoor het vertrek ervan in de nabije toekomst onwaarschijnlijk is.

Lees ook: Microsoft Outlook en Azure waren onbereikbaar door DDoS-aanvallen