Het is nu officieel bekend gemaakt dat de nVidia Fermi in januari komt. Al dan niet door nVidia zelf, maar door haar partners.

We hebben het nu over de GF100 Fermi, de kaart die het ATi moeilijk moet gaan maken. nVidia had nog problemen met de zogenoemde "A2" revisie die volgens nVidia niet goed genoeg zou zijn voor massaproductie. nVidia zegt te zijn overgestapt naar de "A3" revisie. Dit is de manier hoe de chip gebakken wordt. De test samples die rond gingen zijn nog wel met A2 revisie gemaakt. Ook hebben we vernomen dat de release plaatsvindt na de grote CES-beurs, na 10 januari dus.

Sparen voor een nieuwe voeding wordt misschien ook nodig, want op eerdere foto’s was al te zien dat de kaart gebruikmaakt van 2x 8 pin PCI-E voeding. Meer dan de ATi HD5970, die genoegen neemt met een 6 pins en een 8 pins voeding. Een kleine speculatie over het mogelijke maximale verbruik is: PCI-E=90 watt, 2×8 pin=300 watt. Totaal dus 390 watt wat de kaart mag gaan verslurpen. We kijken met grote verwachtingen uit naar de kaart.